Irányítástechnika

STAHL Remote I/O Zóna 1-be – I.

 

Feladat:        Magyarországi gyógyszeripari gyár területén lévő technológiához néhány hőmérsékleti jel gyűjtése a feladat Remote I/O egységgel Zóna 1-ben. A komplett technológia robbanásveszélyes. A jelek egyenkénti kivezetése körülményes lett volna, ezért a technológia mellé kellett telepíteni az adatgyűjtést és beavatkozás eszközeit. A technológia pneumatikus vezérlése lett lecserélve eletro-pneumatikuis vezérlésre. A meglévő munkahengerek kiszolgálása és állapotuk érzékelése mellett néhány hőmérsékleti jelet is fel kell dolgozni.

 20041218-Kép 005          20041218-Kép 006

Megoldás:     STAHL Remote I/O alkalmazása, amelyenek van Zóna 1-be telepíthető változata is. A tokozatot a gyártó a vevő igényének megfelelően összeszerelte és kompletten bizonylatolva szállította le. A hőmérsékletérzékelőknek  ebben az esetben nem szükséges robbanásbiztos kialakításúaknak lenniük. A gyújtószikramentes szabvány szerint egyszerű eszköznek tekinthetőek, s a STAHL hőmérsékleti modul bemeneti csatornáinak gyújtószikramentes védelme elegendő a robbanásbiztonság teljesítéséhez.

 

 

STAHL Remote I/O Zóna 1-be - II.

 

Feladat:        Magyarországi gyógyszeripari gyár területén lévő technológiához adatgyűjtés, beavatkozás megoldása Remote I/O egységekkel Zóna 1-ben és Zóna 2-ben. A szekrényeken visszajelzőket és kezelőszerveket is el kell helyezni. A technológia robbanásveszélyes. A jelek egyenkénti kivezetése körülményes lett volna, ezért a technológia mellé kellett telepíteni az adatgyűjtést és beavatkozás eszközeit.